Manchester United - Arsenal 2:1

Egy félidőnyi igazi rangadó végén a Manchester United nyert az Arsenal ellen!

 

Man United 2:1 Arsenal
Rooney 59 (11-es)
Diaby 64 (öngól)
  Arshavin 40
Ben Foster
Wes Brown
Vidic
O'Shea
Evra
Valencia (Park 63)
Nani
Ryan Giggs (Berbatov 85)
Carrick
Fletcher
Rooney
  Almunia
Sagna
Vermaelen
Gallas
Clichy
Eboue (Bendtner 71)
Arshavin (Ramsey 81)
Diaby
Denilson (Eduardo 79)
Song
van Persie

 

 

Az első öt perc alapján nem estek egymásnak a csapatok. A tizenhatosok előtt megállnak a támadások...

6. perc - Arshavin szabadrúgásból ívelt 25 méterről, balról a kapu elé, Foster kiejtette a labdát, de nem lett belőle semmi gond.

7. perc - Újra Arshavin ívelt középre balról, de senki sem volt középen a labda meg elszállt a kapu előtt, ki az alapvonalon túlra.

8. perc - Vermealent kellett ápolni a kisebb szünet után újra az Arsenalnál van a labda. A félpályánál adogatnak a játékosok, nem közelítenek a kapu fel.

9. perc - Na most talán... Nani ment el a bal szélen, Rooneyhoz már nem ért el a labda, de a Manchester gyűjti be újra a labdát.

10. perc - A vendég védelem nem tud felmenteni, Fletcher kapott tökéletes labdát, még le is vehette, de a lövése elszállt a kapu felett.

14. perc - Van Persie szöglete repült veszélytelenül Foster kezébe, majd Nani indult meg, bedobás lett a vége majdnem az Arsenal alapvonalánál. A bedobásból az Arsenal kontrázhatott, de nem jutottak messzire az ágyúsok, hamar visszatámadt a Manchester, de pontatlan támadás lett a vége.

15. perc - pontatlan játék és talán meglepően unalmas egy angol bajnokihoz képest, főleg a rangadóhoz méltatlan eddig a játék

17. perc - A Manchester első szögletét végezhette el Giggs révén, a labdát könnyedén fejelte ki a vendég védelem.

22. perc - Továbbra sincs mitől elájulni. Az Arsenal irányítja a játékot, de továbbra is sok a hiba a játékban.

23. perc - Na végre egy kis izgalom... a Manchester szerzett labdát, Valencia indult meg a jobb szélen, de Song sárgalapot érően állította meg a középpályást!

24. perc - Evra harcolt meg a labdáért, a bal szélen, beadása pontatlan volt, de a védelem nem tudott felszabadítani, Valenciáról pattant a labda Almunia elé.

25. perc - Van Persie csinálta meg a cselt a tizenhatoson belül, Vidic csak követte a labdát, szemmel, a lövés Evráról pattant szögletre. A szögletet Foster nem bírta megfogni, a kiütött labda Arshavin elé került, a bal felső sarok mellett suhant el a labda. Óriási helyzet volt!

28. perc - Brown szabálytalankodott Ebouéval, a szabadrúgásból a Manchester indulhatott volna meg, de hamar megtorpanás lett a vége... küzdelmes mérkőzés...

29. perc - A Manchester tartja a labdát, majd jött egy pontatlan előre ívelés és indulhatott az Arsenal. A hazai játékosok jól zárják a területet, meg is szerezték a labdát. ÓÓÓÓ, Giggs adott pontatlan labdát, lőnie kellett volna 16-ról. (vagy pontosan passzolni:)

31. perc - Gallas szabálytalankodott 17 méterre a kaputól Evra ellen. Nagy a készülődés, Rooney lövi, vagy Giggs esetleg Nani?

32. perc - Végül Rooney lőtte, a labda meg elszállt a kapu mellett, fél magasan.

34. perc - Van Persie szöktette Arshavint a tizenhatos bal szélén, a középre adott labda elakad az ötösön belül, indulhatott a Manchester, de könnyedén sikerült megállítani a támadást.

Már 35 perc telt el, egy-egy helyzetecskének mondható lehetőséggel, nincs gól, ebben a félidőben már nem is lesz, ha így folytatódik...

37. perc - Sagna ívelt be jobbról, Vidic meg bedobásra fejelt... aztán jött egy szabálytalan bedobás, azért ilyet sem látni túl gyakran.

38. perc - Gallas és Giggs harcát az Arsenal nyerte, Almuniának volt ideje a labdára vetődni, mielőtt a walesi szélső lecsaphatott volna rá, igaz egy Gallas-falat kellett volna lebontania előtte..

39. perc - Arshavin cselezgetett volna a tizenhatoson belül, de jött Fletcher és mindent vitt, a labdát kézzel, elmaradt a sípszó, míg Arshavin nem reklamált, inkább gólt lőtt a következő támadásból!

40. perc - GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL - Arshavin húsz méterről a jobb felsőbe vágta a labdát!!!! 0:1

 

  

45+1. perc - Giggs szabadrúgása érkezett középre a tizenhatos bal csücskéről, de a labdát sikerült kifejelni, a Manchester még a félidő vége előtt szépíteni.

45+2. perc - vége a mérkőzésnek

 

Egy félidőnyi játék után megérdemelten vezet az Arsenal. Wengerék többet tesznek a győzelemért, veszélyesebben játszanak és volt egy jól eltalált Arshavin lövés is, ami beakadt a kapuba.

A második félidőre érkeznek végre a manchesteri csatárok is? Berbatov és Owen is bevethető. Rooney egyelőre súlytalan, könnyedén hatástalanították, labdához sem sokszor ért a válogatott játékos.

 

46. perc - Elkezdődött a második félidő, remélhetőleg felpörög a játék, mert van még min javítani!

48. perc - Arshavin tört be a tizenhatos bal oldalán, Van Persienek lőtte be középre az orosz középpályás, Ben Foster meg óriásit védett lábbal!!!

50. perc - újabb óriási lehetőség az Arsenal előtt, de balról érkező labda elszállt a lábak előtt.

 

Mit lép erre a Manchester? Ha így folytatódik nagy ruha lesz a vége.

 

53. perc - Valencia válaszolni akart, lövése tizenhatról elszállt a kapu fölött.

54. perc - Manchester szöglet, izgalmak, blokkolt lövés, felpörögtek egy kicsit az események. Egyenlít a Manchester?!

55. perc - Arsenal bedobás, némi időhúzással, de jogosan, hiszen meg kell nyugtatni egy kicsit a fejeket. Wenger is idegesebben pattant fel a kispadról, izgalmas lett a játék!

58. perc - Büntető!!! - Almunia elütötte Rooney lábát!

59. perc - GÓÓÓÓÓL - Rooney magabiztosan a kapu bal oldalába helyezi a labdát! Almunia jobbra vetődött! 1:1

 

Többszöri lassítást nézve, Rooney erősen rájátszott erre a büntetőre...
Már akkor esik, amikor Almunia keze még sehol....
Ő kap eltiltást, mint Eduardo?

 

 

 

A kérdésre megérkezett a válasz... A Manchester góllal válaszolt, lényegében a semmiből. A közönség hangja is megjön... meg az iram is nagyobb lett! Ideje volt már.

 

62. perc - Van Persie szabadrúgása a felső lécen csattant. A holland játékos a tizenhatos jobb oldaláról tekerte kapura a labdát.

 

63. perc - csere - Park jön Valencia helyére

 

64. perc - GÓÓÓÓÓÓÓÓL - Giggs adja be jobbról a labdát szabadrúgásból, Diaby meg a saját kapujába fejel. Micsoda fordulat!!!! 2:1

 

 

 

 

65. perc - Diaby javítana, szépen kerül helyzetbe, de a labda elsuhan a bal kapufa mellett.

 

Eduardo ment el melegíteni, nagyot fordult a játék képe, szükség is lesz a vérfrissítésre. De Bendtner jön előbb, már az oldalvonal mellett áll.

 

70. perc - Nani cselezte be magát Gallas mellett a tizenhatoson belülre, de végül menteni tudtak a vendégek. Majd Evra lövését kellett fognia Almuniának.

71. perc - Eboué helyére jön Bendtner csereként. Támadóbb szellembe kapcsol az Arsenal!

75. perc - az utóbbi néhány percben az Arsenal birtokolta többet a labdát, érik egy vendég gól, vagy egy manchesteri kontra?!

81. perc - Ramsey érkezik Arshavin helyére, a mérkőzés első gólját szerző játékosa sérülés miatt jön le a pályáról...

84. perc - Nyom a Manchester, de a hazai védők rendre menteni tudnak.

85. perc - csere - Berbatov jön Giggs helyére

87. perc - Bendtner rázta le a védőjét és adhatott be jobbról középre, a labda elszállt Eduardo feje felett. Az utóbbi percek legnagyobb helyzete volt...

88. perc - Diaby tört be a tizenhatosra egy köténnyel, de végül lövésig már nem jutott. Nagyon javítaná a hibáját...

89. perc - Nani szögletét Vidic fejelte le, de harmadszorra menteni tudott az Arsenal védelem.

90. perc - 5 perc lesz a ráadás... ki tud egyenlíteni az Arsenal vagy a Manchester valahogy kihúzza a hosszabbítást?

92. perc - Manchester kontra, Nani tekeri Berbatov elé a labdát... a csereként beálló csatár ritka gyengén találta el a labdát... simán jöhetett volna a harmadik hazai gól.

94. perc - Újra jön a hazai kontra, most Berbatov készít elő, Nani lő, Almunia leér a jobb alsó sarokba tartó labdára, a visszapattanót a kapu fölé lövi a portugál szélső

95. perc - GóÓÓóól, vagy még sem.... Gallas lesről fejelte le a labdát, pedig van Persie szép gólt szerzett...

96. perc - Wenger kapott egy pirosat, némileg ideges volt a meg nem adott gól miatt, csak neki nincs videója.

98. perc - vége a mérkőzésnek.

 

Az első félidő után hatalmas fordulattal a második félidőre igazi rangadóvá vált a mérkőzés. A Manchester néhány perc szerencsésebb játék után fordítani tudott, a három pontot talán nem érdemelte volna meg a hazai csapat. Ilyen a foci.

Member since:
4 április 2009
Last activity:
2 év 18 hét

a következő két fordulóban kiderül, mennyire jó vagy rossz a United, mert a Tottenham és a Man.City következik! :-)

Member since:
4 április 2009
Last activity:
1 óra 7 perc

inkább az derül ki, hogy a Tottenham és a Man City mennyire jó csapat, vagy mennyire állt össze.

Viszont eddig a két említett csapaton az látszik, hogy a verhető ellenfeleket verik. A rangadókon veszített pontok a végelszámolásban nem feltétlen számítanak, bár persze nem jönnek rosszul, de általában a kiscsapatokon elveszített pontokon bukják a bajnokságot a csapatok.

Vagy rosszul gondolom?:)

Member since:
4 április 2009
Last activity:
2 év 18 hét

de nem bánom, örülök :-). Az utolsó 5 perc könnyelműségei miatt megérdemelte volna a MU, hogy ne nyerjen.

Az Arsenallal meg pont ez a baj, szépen játszanak, jó játékosok, de állandóan megverik magukat.

Member since:
4 április 2009
Last activity:
1 óra 7 perc

jóval gyengébb egyelőre, mint a tavalyi, vagy a többiek erősek?

A Tottenham és a Man City láthatóan be fog kavarni a nagyoknak és ez jó:)

A Manchesternek nagy mázlija van, hogy két ilyen góllal nyerni tudott. Szerintem Rooney műesett, aztán az az öngól. Szóval az Arsenalnak tényleg van tehetsége a saját megveréséhez.

Azért Fabregas hiányzott nagyon a csapatból....

Member since:
4 április 2009
Last activity:
2 év 18 hét

Én utálom, amikor ilyenért adnak tizenegyest, de a legtöbbször befújják. A csatár elrúgja a francba a labdát, nem akar semmit, arra megy, hogy a kapus elüsse. A kapus meg nem tud megállni csúszás közben. De eltalálja az embert, a labdát nem... Szigorúan a szabályok szerint büntető, de én nem adnám meg. Dombi ennek a mestere... Mást ő viszont nem tud.

Viszont. A második félidőben szerintem jobb volt a MU, a döntetlent megérdemelte. Még egyszer: szerintem. Bár amit a hosszabbításban művelt Berbatov és Nani.... Meg Rooney nagyképűsködése...

Tavaly is sokszor kapott ki így az Arsenal. Valamelyik védő mindig betalált, amikor vezettek. :-)

A Manchester meg tényleg nem játszik jól egyenlőre, de már legalább 6-8 éve mindig így kezdenek. Aztán bele szoktak lendülni. Remélem idén is így lesz! :-D

Ja, és a tippem a meccs előtt 0:3 vagy 1:4 volt az Arsenalnak... :-D

Member since:
4 április 2009
Last activity:
1 óra 7 perc

A büntető: ha mondjuk elcsapja és utána esik az ok, de már előbb esett, az nem tetszett a megmozdulása:)

A Manchestertől többet vártam, az Arsenaltól kevesebbet, azért zavar egy kicsit a végeredmény, mert a játék képe alapján jobban tetszett, amit az Arsenal művelt, győzelemre játszottak, a Manchester nem nagyon tudott mit kezdeni velük, aztán jött a tizenegyes, majd az a szép fejes és kész. Utána már nem volt ereje az Arsenalnak, meg ötlete mit is csináljanak.

A Manchester is jobb lesz... Berbatov beállásával sokkal jobban játszott a MU, mint előtte. Kezdem komálni a bolgárt, bár azt a helyzetet jól elbénázta a végén.

Member since:
4 április 2009
Last activity:
2 év 18 hét

régen nagyon nem szerettem, mert az egyetlen igazi vetélytársa volt a MU-nak. De régóta ők játszák a legszebb focit Angliában, ezt el kell ismerni. De egy ideje semmi nem jön össze nekik. Sérülések, vagy a legrosszabbkor távozó meghatározó játékosok... Idén is jól kezdtek, szép játékkal, de attól tartok megint ki fognak pukkadni. Talán Rosicky ha felépül, lesz egy rutinos "öreg" is, aki nagyon hiányzik most. (ok Gallas ott van, de ő nem elég)

Member since:
4 április 2009
Last activity:
1 óra 7 perc

Szerintem Fabregas is elég lett volna a győzelemhez. Rosicky is jót fog tenni. Amúgy Arshavin sem olyan fiatal, lehetne ő is a rutin már. Meg talán az is, rendre fontos gólokat szerez, az ő sérülése sem jött jókor.

Member since:
21 július 2009
Last activity:
6 év 25 hét

Apropó sérülések! Talán egyszer irtam már.., valami nagyon nem okos az ágyúsoknál, hogy ennyi a sérülés?!.....Ez már egyszerűen nem lehet véletlen! Walcott lassan már többet sérült mint egészséges....ha ez így megy tovább nem nagyon kell neki meghatározó szerepet betölteni...nem hogy arsenal szinten úgy "ánblokk" élvonalbeli futballistaként sem......(sajnos!!)...Hát amit meg tegnap láttunk?!!.....azt hiszem egy igazi Arsenal rajongót a 60. perc körül  szívinfarktus kerülgetett.....szegény Wenger...nem lesz egyszerű rendet tenni a fejekben.....(bár ez ügyben nem féltem).

Member since:
4 április 2009
Last activity:
1 óra 7 perc

Igen, ezt beszéltük vmikor és arra jutottunk, hogy vmit nem csinálnak jól, mert nem természetes, hogy így hulljanak a játékosok. Azt meg nem értem, hogy ha vki ennyire sérülékeny, akkor miért nem hagyják legalább hogy teljesen rendbe jöjjön. Vagy, melegítsen be rendesen mérkőzés előtt:))))

Wengert nem féltem én sem, helyre teszik a játékosokat, bár a végén mit szórakoztak már vele.... minek kellett elzavarni a kispadról. Naná, hogy felrobbant elsőre, amikor nem adták meg a gólt les miatt, onnan nem is láthatta, hogy lesen volt-e Gallas, vagy sem, ilyen feszült állapotban az lett volna a káros, ha magába tartja a dühét:)

Member since:
21 július 2009
Last activity:
6 év 25 hét

Háááát...? Ha már szóbahoztad a játékvezetőt egy apróságot megemlítenék.....Azt gondolom, hogy nyilvánvaló, a világ futballistáinak "elitje" a premiere league-ben játszik. Sajnos ugyanez a játékvezetőkről nem mondható el. (...és akkor nagyon finoman fogalmaztam) és abban is biztos vagyok, hogy ezzel a kijelentéssel nem vagyok egyedül....

Member since:
4 április 2009
Last activity:
2 év 18 hét

van Webb (a kopasz fehér) Uriah Rennie (a kopasz fekete, nem tudom, így írják-e), és még 2 vagy 3 jó bíró, és kész!