Óriási hiba, máris kiesett a Fradi

Nehéz megemészteni, de máris kiesett a Ferencváros a Bajnokok Ligájából

 

 

Óriási blama, de az első párharcon sem tudott túlmenni a Ferencváros. Az idegenbeli döntetlen után lehetett reménykedni a továbbjutásban, de végül az albán klub kiverte a Fradit.

 

Pedig a visszavágó elején gyorsan elkapható lett volna a Partizani, büntetőből meg is szereztük a vezetést, de végül magához tért az albán csapat, majd egy elképesztően óriási, talán az év öngólja címet is megérdemlő mozdulatnak köszönhetően egyenlítettek.

Onnantól kezdve végképp csak tördelték a játékot, estek a könnyed nyári széltől, a játékvezető meg hagyta az időhúzást, a hazaiak meg nem tudtak mit kezdeni ezzel.

A hosszabbítás sem hozott újabb gólt, a büntetőket meg az albánok nyerték 3-1-re. Ez is mindent elmond.

Erre sajnos nincs jobb szó, mint a szégyen. Az Európa-bajnokság után természetesen nem lehetett nagyon reménykedni, hogy a klubjaink vitézkedni fognak, mert két külön dolog a klubfoci és a válogatott, de éppen talán a Ferencvárostól vártunk többet, hiszen a zöld-fehérek a magyar kirakatcsapat.

Szerda este a Fradi megint elszúrta az egész idényét, mert igaz, hogy marad a bajnokság, meg a kupa, de enyhe túlzással, az most már kit érdekel? Már tavaly sem volt az igazi, a minimumot hozta a csapat a győzelemmel, de úgy látszik nem sikerült előre lépnie a klubnak.

Lehet okokat keresni, fáradtak voltak a válogatott játékosok, nem sikerült pótolni Nagy Ádámot, nem sikerült beilleszteni az új játékosokat, vagy csak egyszerűen nem voltak ott fejben. Nem volt egységes a csapat és azt már az Eb-n is megtanultuk, a szervezettség a legfontosabb. Egy kis csapat, jó taktikával is meg tudja szivatni az erősebbet. Most a Fradi szívott, de igen nagyot.

A Ferencvárostól egyértelműen nemzetközi kupás csoportkört vártunk, ha nem is a Bajnokok Ligájában, de legalább az Európa Ligában. A korai kiesés azt jelenti, a Ferencváros még az Európa Ligában sem folytathatja.

Az albán beugró csapat kiütötte a magyar válogatottat.

Csütörtökön jönnek az Európa Liga selejtezők, amin várhatóan csak a Videoton jut tovább a következő körbe. De persze a Debrecen és az MTK is okozhat még csodát, de a korábbi mérkőzéseiket látva, meg a Ferencváros esete után, nehéz ebben bízni.